Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztiválon a világ legkiemelkedőbb rövidfilmjeit és mozifilmjeit vetítjük 4-14 éves gyerekeknek és számos filmes workshopon is részt vehet a teljes család.

A Cinemira az egyetlen kifejezetten gyerekeknek szóló filmfesztivál hazánkban. Ezen a hiánypótló családi rendezvényen a gyerekek filmeken keresztül ismerhetik meg a világ különböző kultúráit. A háromnapos gyerekfilm ünnepen több mint 80 országból, több száz, kifejezetten gyerekeknek szóló film látható.

Az óránként induló filmes programban 4–14 éves gyerekek számára készített rövidfilmeket vetítünk. Itt debütálnak a legendás magyar gyerekfilmek digitálisan felújított változatai. Panorámaprogramunkban a legkiemelkedőbb gyerekeknek szóló nemzetközi mozifilmek kapnak helyet.

A fesztivál interaktív: filmes, animációs, táncos, sminkes és kaszkadőr workshopokon próbálhatja ki magát az egész család. A gyerekeknek szóló filmes előadások többek közt a szinkronizálás titkaiba vezetik be a közönséget, vagy épp a casting rejtelmeiről hallhatnak filmes szakemberektől. A programokról weboldalunkon és fb oldalunkon tájékozódhatnak.

A Cinemira fontos szerepet vállal abban, hogy felélessze a gyerekfilmes hagyományokat Magyarországon, ezért szakmai programokat szervez a filmes alkotók számára. 2021-ben folytatjuk az Író+ Filmes találkozót, ahol a legsikeresebb hazai gyerekkönyvek írói prezentálják történeteiket a filmeseknek egy jövőbeli mozi adaptáció reményében.

A Cinemira 2021-ban folytatja Gyerekfilmes Pitch Fórumot, ahol a legfrissebb magyar gyerekeknek szóló tv – és nagyjátékfilm terveket mutatják be az alkotók szakmai zsűri, televíziós vásárlók és filmes támogatók előtt. A legjobb tervek fejlesztési pénzdíjat nyernek.

2021. október 23-24. Millenáris Park – Táncszínház